Vereenvoudig uw leven in Brussel en leer Frans!
Vraagt u zich af of het mogelijk is om in Brussel te wonen zonder Frans te spreken? Werken in België zonder Nederlands en Frans te kennen? Ja het is mogelijk. Sommige expats wonen al jaren in Brussel zonder een andere taal dan Engels te gebruiken. De expatgemeenschap in Brussel is zo groot dat het heel goed mogelijk is om je sociale leven te beperken tot een Engelssprekende bubbel! Dus wat zijn de voordelen om Frans en / of Nederlands te leren als je in Brussel woont?
Vermenigvuldig professionele kansen
Met Engels vind je gemakkelijk een baan bij Europese instellingen of bij particuliere bedrijven met een internationaal karakter. Sommige universitaire onderzoekscentra zijn ook tevreden over de kennis van één taal. Als u echter in direct contact met het publiek wilt werken, heeft u een gedegen kennis van beide nationale talen nodig.
Als u Brussel wilt verlaten en u in Vlaanderen of Wallonië wilt vestigen, moet u Nederlands of Engels beheersen.
Dagelijks leven
Brussel is een kosmopolitische stad. Waarschijnlijk een van de meest kosmopolitische van Europa. Zoals je zult hebben opgemerkt, is het niet ongebruikelijk dat mensen je op straat in het Engels, Arabisch of Spaans benaderen. In 2016 telde de krant Le Soir meer dan 104 talen die in de hoofdstad van Europa worden gesproken. Dat gezegd hebbende, wordt uw dagelijks leven gemakkelijker gemaakt door Frans te kennen; in winkels, in de gemeente, in de sportschool, etc. In het Frans of in het Nederlands zul je ook veel administratieve problemen moeten oplossen … (Hé ja! Je zult snel begrijpen dat administratieve vereenvoudiging niet ons “cup of tea” is)
Ontdek het land echt
Merk ten slotte op dat het zonde zou zijn om een ervaring in het buitenland te beleven zonder jezelf een beetje onder te dompelen in de lokale cultuur en de eigenaardigheden van ons heel bijzondere kleine land te ontdekken! Zonder ten minste een van de landstalen te leren, hoe kun je dan uit je bubbel ontsnappen en een band met Belgen krijgen, hun manier van leven leren en een beetje beter begrijpen wat “belgitude” maakt?