Hoezo Nederlands leren ?

Hoezo Nederlands leren ? Wat heeft dat voor nut ? Waarom zou ik Nederlands moeten leren ?

Zo dacht ik er twintig jaar geleden over. Mijn grote frustratie was dat ik geen Engels kon. Geen haar op mijn hoofd dacht eraan om Nederlands te gaan studeren. Waarom zou ik mijn hersenen pijnigen met eindeloze oefeningen van werkwoordsvormen in het Nederlands, d, t , dt … om op het einde van de rit nog steeds niet deze taal machtig te zijn.

Vijftien was ik, mijn nieuwsgierigheid en mijn drang om vanalles te leren was groot. . Alles, behalve het Nederlands. En gelijk wie kwam aandraven met grote woorden en slogans over hoe belangrijk het Nederlands wel niet is… het kon me niet overtuigen. Het Engels daarentegen, dát was de taal van de toekomst ! Daar was ik rotsvast van overtuigd.

Ondertussen ben ik 37 jaar en spreek ik Engels, uiteraard. Nederlands ook.. redelijk goed, maar niet voldoende. Oh ja, een basiskennis Italiaans, dat heb ik ook ! De wereld behoort niet enkel aan hen die vroeg opstaan. . . .
De wereld behoort aan de meertaligen ! Velen hebben dat intussen begrepen.

Twijfel je hier nog aan ? Neem nu enkele grote namen uit onze knappe nationale voetbalploeg.: Vincent Kompany, Romelu Lukaku, Nacer Chadli… om er maar een paar te noemen, ze spreken Frans EN Nederlands. .
Je houdt niet van voetbal ? Van muziek waarschijnlijk wel ! Brusselse rap is gekend om de mix van het Nederlands en het Frans. Zwangere guy, Roméo Elvis…Je kent ze vast beter dan ik.

Laten we de zevende kunst niet vergeten. Films als Loft, De helaasheid der dingen, Daens en nog een boel andere Nederlandstalige kaskrakers. . Bovendien vielen vele Vlaamse topseries in de prijzen : Gevoel voor tumor, Spitsbroers, enz.

Het volgende klopt ook meer dan ooit ! Je bent werkzoekende, boordevol talent en ambitie. Trots meertalig Frans en Engels. Nederlands ? Oeps.. 🙁 De taal van Vondel, Hugo Claus, of Tom Lanoye… zoals je verkiest, is nog steeds de taal van onze landgenoten van het Noorden, vergeet dat niet !
Een taal leren, welke dat ook moge zijn, is voor velen lastig. Het vraagt tijd, inspanning, energie en doorzettingsvermogen.

Er is geen weg naast, de toekomst is aan de meertaligen. Zoek voor jezelf een toegankelijke manier om een nieuwe taal te leren. Zoek jouw motivatie ! (een Vlaams lief bijvoorbeeld )

Een taal leer je niet door eindeloze lijsten woordenschat in je hoofd te drammen op een zondagmiddag op je bed, hopend op een mooi resultaat..
Een taal leren is flirten met een andere cultuur, je eraan interesseren, je integreren.
Tijd voor een nieuwe methode, ver van de stoffige handboeken !
Een taal leeft ! Beleef ze.

Ben je klaar om Nederlands te leren?

Découvrez notre méthode

Apprendre.S'amuser. Communiquer.