Privé of groepslessen

Het is bijna tien jaar geleden dat ik startte met Franse lessen te geven aan niet-Franstaligen. Mijn man en ik hebben een talenschool opgericht, we beheren deze samen. Wij organiseren taalcursussen (Frans, maar ook Nederlands, Engels, Duits, enz.). Talloze keren werd mij de vraag gesteld of het nu beter is in groep les te volgen, of privé.

Hoe zit dat nu precies ?

Groepslessen hebben het voordeel dat u andere mensen ontmoet, dit is van belang wanneer u in een nieuwe regio of in een nieuw land gaat wonen. Samenwerken met anderen kan ook bijzonder motiverend en leuk zijn. Het is niet ongewoon dat een les eindigt met een drankje of zelfs met een goede maaltijd! In een groep profiteert u ook van de vragen van anderen, die mogelijk de aandacht trekken op andere aspecten van een regel, een uitdrukking, enz. Naast al deze positieve punten, merken we echter het tragere tempo op van het leren in groep. Wanneer een les 1:30 duurt, is de tijd noodzakelijkerwijs verdeeld over 6, 7, 8 personen, of meer. In grotere groepen is er minder garantie in termen van resultaten. Elke taalcursus van meer dan 8 -9 mensen is dus af te raden. Privélessen hebben een groot nadeel: ze zijn duur. Soms te duur. Je zult zelden een tarief van minder dan 45 € / uur vinden in een gerenommeerde school. Sommige scholen rekenen 70 € / uur aan. Het lijkt enorm. Maar uiteraard zijn je leraren professionals die ook de kost moeten verdienen. En wat betekent dit in vergelijking met sommige andere beroepen waar 45 € eerder het kwartiertarief is! Tijdens privélessen heb je de groepssfeer niet, wordt er minder gelachen of is er geen restaurantbezoek (alhoewel ! ). Het voordeel van privélessen is dat alle aandacht naar jou gaat. Je leraar past zich aan jouw moeilijkheden, behoeften en interesses aan. Je praat gedurende 1:30. In deze 90 minuten word je ook aangemoedigd om te hervatten of herhalen daar waar het wat moeilijker liep. Dit is intensief, maar het werpt gegarandeerd zijn vruchten af ! Het andere voordeel is de flexibiliteit van het uurrooster en bovendien is de investering in tijd veel minder. In één uur privéles kan je verwachten dat je het materiaal van drie uur groepslessen zult behandelen.

Découvrez notre méthode

Apprendre.S'amuser. Communiquer.

Over smaak en kleur valt niet te twisten. De ene keuze is de andere niet en het hangt echt af van jouw verwachtingen, de tijd die je eraan wil besteden en de tijd die je jezelf gunt om een nieuwe taal te leren!